A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

5 különleges hotelszoba a nagyvilágból

2018. február 10. - Élményvadász

deluxe-suite-the-victorian-apartment-icehotel-365-1400x932.jpg

A tenger élővilága karnyújtásnyira, jégszoba, luxus autó belseje, kompakt alvókabin, jurta a nomád pusztában. Különleges szálláshelyeket mutatok meg.

Resorts World Sentosa - Equarius Hotel, Singapúr

Szingapúrban, a mesterségesen felépített Sentosa szigeten, a Resorts World Sentosa területén a vízparttól nagyjából 6 perces sétára található a fényűző Equarius Hotel.

Itt, a trópusi Resorts World Sentosa területén található a világ legnagyobb tengeri akváriuma, az Adventure Cove vízipark, amely mindössze pár perces sétára fekszik a szállodától. Egyik medencéjének oldalában különleges lakosztályokat alakítottak ki.

equarius-hotel-singapur1.jpgFotó forrása: Equarius Hotel, Singapúr

Ha nem szokványos hotelszobára vágysz, akkor válaszd az Ocean Suit lakosztályt. Hálószobádba kapod a tenger élővilágát!

equarius-hotel-singapur3.jpgFotó forrása: Equarius Hotel, Singapúr


Ezek a gyönyörű szállodai szobák a víz felszíne alatt vannak, szinte úgy érezheted, hogy a halrajok, ráják -  és néha cápák – körülötted úszkálnak. Az alsó szinten lévő lakosztályok az ötcsillagos kényelem mellett több mint 40 000 féle (nem elírás!) tengeri halra nyújtanak vízalatti kilátást. A világ legnagyobb akváriumának élővilágát így egyenesen a hotelszobádból csodálhatod. Nem csak látványnak nem mindennapi, hanem relaxációnak is kiváló. 

A szoba fényei automatikusan elhalványulnak, amikor a nézőpanel fel van emelve. Mint a moziban, amikor elkezdődik a film. Csak ez valódi. 

Az akvárium falu lakosztályokon kívül persze a környezet, a panoráma, szolgáltatások széles köre és a vízipark is lenyűgöző. 

 Icehotel - Jukkasjärvi

Igazi vérfagyasztó élmény ez a svéd hotel, ahol nem kérheted ugyanazt a szobát mint tavaly...

A jéghotel a világ első, jégből és hóból épített szállodája, ami a svéd Jukkasjärvi faluban, az Északi-sark körtől 200 km-re található, a Torne folyó partján. Itt a vendéget kutyaszánok szállítják a hotelhez, ahol nyájas személyzet, és a szobákban -5 fokos átlagos hőmérséklet várja.

deluxe-suite-icehotel-20172-1400x932.jpgFotó forrása: Icehotel, Jukkasjärvi 


A jéghotel a világ egyik legkülönlegesebb szállodája. Az egyetlen, amelyik minden télen újjászületik, mivel decembertől áprilisig létezik csak, majd április végétől kezdve egyszerűen elolvad. Svédország hét csodája között tartják számon.

Minden lakosztály egyedileg tervezett és faragott. Az egész hotel, és annak szobái a világ különböző tájairól felkért művészek kéznyomát viselik; mind a bútorok, mind a csodás jégszobrok, és dekorációk. Évente több nemzetközi művész vesz részt az Icehotel újjáépítésében, és a jégszobrászok alig várják minden évben az újabb lehetőséget, hogy megmutathassák tudásuk, tehetségük legjavát. A hotel így nem csak egy szolgáltató egység, hanem egyúttal egy különleges tárlat is.

icebar-by-icehotel-jukkasjarvi-design-elin-julin-marinus-vroom-and-jens-thoms-ivarsson-photo-asaf-kliger-1400x932.jpgFotó forrása: Icehotel, Jukkasjärvi 


A jégszobák és lakosztályok hőmérséklete -5 és -8 fok között van. Az ágyakon rénszarvas bőr és hálózsák. Igazi szürreális élményben lehet részed, ha eltöltesz egy éjszakát az Icehotelben.

Gondolva a fázósabb vendégekre is – bár aki nem bírja, minek megy ilyen helyre - néhány hagyományos szobával is rendelkeznek.  A hotelben ugyanúgy van étterem, bár, mint más hotelekben, sőt egy kápolna is - mi másból, mint jégből - ahol esküvőket tartanak.

 

V8 Hotel - Böblingen

Ébredtél már autó hátsó ülésén? És benzinkúton?

Ha kipróbálnád, de kényelmetlenségek és rosszalló tekintetek nélkül, akkor a V8 Hotelt ajánlom. Old mobilok, és versenyautók közé csöppen, aki ebbe a hotelbe sétál be. 

v8hotel-mercedes-suite-stuttgart.jpgFotó forrása: V8 Hotel, Böblingen


A modern, 4 csillag superior szálloda a németországi Böblingenben található, egyes szobáiban jellegzetes, a közlekedés témájára épülő dekorációkkal a - perverz - vendégek nagy örömére.

A V8 Hotel tömény autómánia. A vendégek itt luxusautókból készített ágyakban tölthetik az éjszakát és eredeti alkatrészekkel meg egyéb autós kiegészítőkkel, berendezések találkozhatnak a szobájukban. Autó őrülteknek egyenesen kötelező egyszer kipróbálni.

Akinek még ez sem elég, és további autócsodákban akar gyönyörködni, az megteheti, mivel a Mercedes Benz Múzeum és a Porsche Múzeum cirka 30 percre található a hoteltől. 

 

Yotel Schiphol - Amsterdam

Igen jól jönne időnként egy kis szoba, egy privát tér, amikor órákat késik egy repülő, vagy szerencsétlenségünkre épp a mi járatunkat törölték. Amsterdamban – hol máshol – ez már megvalósult.

yotelair-premium-cabin-amsterdam1280x720.jpegFotó forrása: Yotel  Schiphol, Amsterdam


A Schiphol repülőtéri szállodája megfizethető luxusszállást kínál, akár csak néhány órára, vagy egész éjszakára. A reptéri hotel közel van a beszálló kapuhoz,  - talán, hogy még esetleges elalvás esetén se késd le induló járatodat -  ezért viszont csak a biztonsági ellenőrzés után, és csak kézipoggyásszal lehet itt megszállni.

Ezek a kompakt kis szobák kabinok aprócskák, de a praktikusan lettek kialakítva. A falak hangszigeteltek a nyugodt pihenés érdekében, és minden alapvető szolgáltatással el lettek látva. Például minden kabinban van a kényelmes ágyon kívül egy síkképernyős TV, egy zuhanyzóval felszerelt fürdőszoba, egy kihúzható munkaállomás íróasztallal, ezeken felül törülköző, tusfürdő, ingyen tea, kávé és ingyenes szupergyors WiFi. A dizájn és a színvilág kicsit futurisztikus, kicsit rajzfilm szerű, de nem rossz (meg lehet szokni).

amsterdam-premium-cabin-yotelair-bed1280x720.jpegFotó forrása: Yotel  Schiphol, Amsterdam


A kínálatból választható standard, prémium, vagy családi kabin is. A prémium  szobában szobácskában kibővített szolgáltatásként egy üveg víz, egy alma, füldugók, és tusfürdő is rendelkezésre áll.

Étterem itt érthető módon nincs, de a recepción fel lehet tankolni némi ételt-italt, és kicsekkoláskor is adnak reggeli csomagot.

A Yotel csoportnak további ilyen kicsi, de tökéletesen kialakított repülőtér-hotele (kabin hotele?) van még Londonban, és Párizsban. Klausztrofóbiásoknak azonban nem ajánlott.

 

Happy Nomád Village - Karakol

Ha minden vágyad kipróbálni, hogyan aludtak ősapáink jurtában, jó hírem van. Már ezt is megteheted. És ehhez még a jurtát sem neked kell felverni!

happy-nomad-jurta-kirgiz2.jpgFotó forrása: Happy Nomads Village, Karakol


A Happy Nomads Village egy márciustól novemberig nyitva tartó jurtafalu Kirgizisztánban, amely a többi hostelhez hasonlóan az alap ellátást -  egyszerű, színes szőnyegekkel borított jurta belsőt, kényelmes ágyat, reggelit, fürdési lehetőséget, WiFi-t, és elektromos csatlakozókat - biztosítja vendégeinek.

happy-nomad-jurta-kirgiz1.jpgFotó forrása: Happy Nomads Village, Karakol


A jurtákat kézzel készítették, az autentikus hatás tehát adott, viszont már a modern világ vívmánya a padlófűtés, ami hidegebb időben igen jól jön. Ezek a jurták a modern komfort és a kirgiz hagyományos ház tökéletes kombinációi. A természettel, és virágos kertekkel körülvett jurtaszállások igazi élményt jelentenek napjaink utazóinak. Egy jurtában maximum 5 vendéget tudnak fogadni a szállásadók, akik a reggelihez finom házi készítésű kenyeret és lekvárokat is kínálnak. A kirgíz vendégszeretet garantált. Igény esetén ebédet és vacsorát is készítenek. A nagyméretű, zuhanyzóval felszerelt fürdőszobán azonban meg kell osztozni a többi vendéggel.

A jurta hostel Karakol településen, Ysyk-Kol tartományban található. Lovaglási lehetőség is adott. Elvonuláshoz, más kultúrák megtapasztalásához ajánlom minden kalandvágyónak és élményvadásznak, aki kedveli az egyszerűséget, a természetközeli szállást.

Aki kedvet kapott a jurta szállás kipróbálásához, az első körben már itthon is tesztelheti. Például Dobogókőn.

 

Ha tetszett a bejegyzés, ajánld az index szerkesztőinek. :)

Követhetsz a Facebook-on is, ahol élményvadászoknak jobbnál-jobb eseményeket ajánlok.

 

Élményvadász

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr9013652446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása