A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

A tihanyi Echo csapata büszke a kutyabarátságra

2018. november 26. - Élményvadász

echo_etterem_tihany_kutyabarat-1.jpg

Vidéki étterem kategóriában 2018-ban különdíjas a tihanyi Echo Étterem. "A tihanyi Echo kutyabarát hely, amire büszkék vagyunk" – interjú Bittman Szilárddal, az étterem tulajdonosával. 

Idén ötödik alkalommal szervezték meg ősszel Az Év Kutyabarát Helye 2018 kampányt, ahol Az Év Kutyabarát Helye vidéki étterem kategóriában a tihanyi Echo Étterem nyerte el a Turizmus & Vendég különdíjat. Ezzel kapcsolatban beszélgettem Bittman Szilárddal.

Mióta kutyabarát hely az Echo Étterem? A vendégek részéről érkezett ez az igény?

Bittman Szilárd: Az étterem vezetősége és alkalmazottai mindig is állatbarátok voltak és sokan közülük a mai napig felelős, szerető gazdik, így nem merült fel kérdésként, hogy kutyabarát helyként üzemeljünk-e. Egyszerűen természetes volt, hogy szeretettel látjuk vendégeink között a négylábú kedvenceket is.

echo_etterem_tihany_az_ev_kutyabarat_helye_2018_aktivpihenes_elmenyvadasz.jpg

Milyen arányban érkeznek kutyával az étterembe? Érezhető emelkedő tendencia?

Bittman Szilárd: Az a tapasztalat, hogy évről-évre többen érkeznek kutyával. Talán ez köszönhető annak, hogy ma már szinte nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne legalább egy háziállat. Szerencsére az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak az állatokra.

Milyen szolgáltatást vehet igénybe, aki négylábú társasággal látogat el a tihanyi Echo Étterembe?

Bittman Szilárd: Nálunk a kutyával érkező vendégek nem csak az étterem egy bizonyos részében, hanem bármelyik asztalnál helyet foglalhatnak. Mindig gondoskodunk róla, hogy legyen az állatok előtt víz, és ha igény van rá, kutyaeledellel is tudunk szolgálni.

Mit lehet, és mit nem? Mennyire sikerül betartatni egyes szabályokat a kutyusokkal? 

Bittman Szilárd: Szerencsére nem nagyon van szükség szabályok előírására. Általában pórázon hozzák be a kutyusokat, de előfordul az is, hogy nincs rá szükség. Az állatok nem rohangálnak a vendégek között, nyugodtan az asztal mellett megvárják, míg a gazdik elfogyasztják ebédjüket, vacsorájukat. Néha beleugatnak a rendelésfelvételbe, de ilyenkor csak mosolygunk.

echo_etterem_tihany_az_ev_kutyabarat_helye_2018_aktivpihenes_elmenyvadasz_fokep.jpg

A weboldalon nem láttam feltüntetve se matricát, se a hírt arról, hogy ez egy kutyabarát étterem. Hogyan népszerűsítik ezt a plusz szolgáltatásukat?

Bittman Szilárd: Nekünk természetes, hogy kutyával is érkezhetnek vendégeink, így eddig nem fordítottunk külön figyelmet ennek hirdetésére. Mivel egyre nagyobb a verseny ezen a téren, a jövőben többet fogunk foglalkozni ezzel a témával. Első lépésként részt vettünk az Év Kutyabarát Helye 2018 kampányban. Ezen kívül októberben megrendeztük az első kutyás napot az Echoban, ami nagy sikert aratott. Ezt szeretnénk rendszeresíteni. Közösségi oldalainkon is gyakran osztunk meg fotókat a nálunk megforduló kutyákról.

Előkelő helyen szerepeltek Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjazottjai között. Mit jelent az Önök számára Turizmus & Vendég külön díj?

Bittman Szilárd: Ez volt az első alkalom, hogy részt vettünk ezen a versenyen és nagyon büszkék vagyunk rá, hogy egyből díjjal távozhattunk. Ez nem azt jelenti, hogy hátra dőlhetünk, mert jól csináltunk valamit, hanem egy lökést adott, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessünk rá. A díj egy szép kupával járt, amit az étterem központi helyén raktunk ki, mert tényleg nagyon büszkék vagyunk rá. Illetve felkerültünk a kutyabarat.hu weboldalra is.

echo_etterem_tihany_az_ev_kutyabarat_helye_2018_aktivpihenes_elmenyvadasz_dij_trofea.jpg

Így, a téli időszakban itallapjukról milyen finom forró italt tudna ajánlani a vendégeknek?

Bittman Szilárd: Ennek az időszaknak a legjellegzetesebb itala a forraltbor, amit természetesen nálunk is megtalál, aki egy kicsit fel szeretne melegedni ebben a hűvös időben. De azok sem maradnak finomság nélkül, akik valami alkoholmentesre vágynak. Nekik a forró házi fahéjas almaitalt, valamint a házi forró szörpöket ajánlanám.

A teljes galéria

A tihanyi Echo Étterem télen is nyitva tartó kellemes helyszín gyönyörű panorámával, finom konyhával, és ha szerencsénk van, élőzenés estet is kifoghatunk. Kutyásoknak kiemelten ajánlott! 

Elérhetőség:  https://echoetterem.hu/

A képek forrása: Echo Étterem, Tihany


További cikk a témában.

--------------------------------------------------------------

- Élményvadász - 

 

Itt követhetsz a Facebook-on is, ahol élményvadászoknak jobbnál-jobb eseményeket ajánlok.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2914394270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása