A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

5 tipp tavaszi testi-lelki megújulásodhoz!

2018. március 09. - Élményvadász

5tipp-tavasz-megujulas-fokep.jpg

Ahogy beköszönt a tavasz, nem csak a természetben, hanem az emberi szervezetben is elindulnak mindenféle folyamatok, jók és károsak egyaránt. A tél végi lehangoltság, kimerültség, rosszkedv érzése azonban egyáltalán nem kell, hogy kötelező legyen.

A természet terheit levetve újjáéled tetszhalott állapotából. Legyen ez a két hónap a te testi-lelki megújulásod is. :)

-       Hogy ne a tavaszi fáradtság, depresszió győzzön le,
-       Hogy megszabadulhass a télen felgyűlt mérgektől, testi-lelki terhektől,
-       Hogy új energiákkal, friss erővel indulhass neki a kihívásoknak,
-       Hogy jól érezd magad a bőrödben,

ehhez segítségként egy-egy adott terület szakértőit kérdeztük meg.

Ők pedig néhány őszinte, értékes gondolatban kifejtették, hogyan kezdj neki a tavaszi megújulásnak és foglalkozz úgy magaddal, hogy az hosszútávon eredményes is legyen.

---------------------------------------------------------------------------

Olvass a lelkedről! 

1. Itt az ideje a béklyók alóli felszabadulásnak és az életed új mederbe terelésének!

Keresd meg azokat a jól látható visszahúzó erőket, tényezőket, és blokkoló hitrendszereket, amelyek mindennapi életed során gúzsba kötnek, vagy épp megtorpanásra, visszalépésre kényszerítenek.

Ha sikerül ezeket meglátnod, vizsgáld meg őket egyenként. Valós korlátok, vagy csak átvett gondolati és érzelmi minták? Tényleges visszatartó erők, vagy csak a negatív tapasztalatok miatti téves gondolatok. A felismerés az első hatalmas lépés.

2. Takaríts ki mindent a környezetedből, ami visszafogja a változást!

Gondolati nagytakarításra fel! Gondosan ügyelve arra, hogy mindent, amihez negatív érzelmek, kellemetlen tapasztalatok társulnak, vagy éppen makacs ragaszkodás fűz, bizony ki kell seperned. Tudatosítsd magadban, hogy nem részei többé az életednek.

3. Tegyél konkrét lépéseket!

Napi szinten adj magadnak időt arra, hogy “gyakorold az új énedet” kitágított életteredben. Élvezd a szeretet energiáit. Ennek formáját mindenki saját eszköztárából merítve válassza ki, lehet ez egy csendes meditáció, egy tai chi óra,  séta a megújuló természetben, a lényeg, hogy a belső csendet ne zavarhassa meg a rohanó fizikai világ kakofóniája.

4. Keresd meg a hozzád illő, „lélekazonos” önfejlesztő utat!

Az új közösségek sokszor új lehetőségeket is tartogatnak. Talán éppen itt az ideje, hogy valami egészen új irányba indulj el. Ez lehet jóga, tánctanfolyam, festőkurzus, sprituális tréning, bármi.

5. Ne félj a változástól!

A változás az egyetlen biztos dolog az életben. Az élet változik, a világ változik – változz vele Te is!

Nagy Orsolya - ThetaHealing® Certificate of Science
Fotó: Nagy Orsolya ThetaHealing® Certificate of Science Mester Instruktor és Konzulens

-----------------------------------------------------------------------

ThetaHealing tanfolyamok a sikeres változáshoz:

Fejleszd a kapcsolataidat I. Te és a Partnered
Fejleszd a kapcsolataidat II. Te és a Teremtő

Az elkövetkező hónapok az év legfontosabb időszakának, az újjászületésnek az előfutárai. Azonban a teljes megújulásig még hosszú lehet az út. Érezheted azt, hogy nem tudod, hogyan kezdj neki önmagad megújításának.

Orshee ebben tud neked segíteni. Keresd, bátran!

Nagy Orsolya
ThetaHealing® Certificate of Science 
Mester Instruktor és Konzulens
Weblap: www.orshee.me
E-mail elérhetőség: info@orshee.me

-------------------------------------------------------------------------

 Olvass a testedről! 

 

1. Méregtelenítés kívül-belül

A hónapok során felhalmozódott salakanyagok, méreganyagok kiürítése nagyon fontos. Ezen segítenek az intenzív regeneráló kezelések, vagy több alkalmas kúrakezelések.  Érdemes a bőrödre belsőleg is hatni. Számos professzionális kozmetikai cég gyárt olyan táplálékkiegészítő készítményeket, amelyek  támogatják a bőr regenerálódását, lassítják az öregedési folyamatokat, pótolják az alapvető vitaminokat, ásványi anyagokat. Léteznek készítmények, amelyek belsőleg méregtelenítenek. Erre a kora tavasz a legjobb időszak. 

 2. Oxigént!

Az első és igen fontos lépés arcodon az elszarusodott, megvastagodott felhám eltávolítása, oxigénhez juttatása. A savas hámlasztásokat, mikrodermabráziós kezeléseket még az erősödő napsugarak előtt érdemes elvégeztetni. Később használhatók a hydroabrázió, az enyhe savak, az enzimes peelingek. Hatásukra fokozódik a bőr átjárhatósága, a hatóanyagok könnyebben felszívódnak, javul a bőr keringése, és oxigénellátottsága.

 3. Fontos az intenzív hidratálás

Minden kezelésnél arra törekszem, hogy a bőrfelszíni emulziót visszaállítsam. Ebbe beletartozik a bőr intenzív hidratálása, és a lipidekkel való feltöltése.

Itt hangsúlyozom ki, milyen fontos a szervezet, így az arcbőr számára is a víz. A magas víztartalom teszi rugalmassá és simává a bőrödet. Ehhez nélkülözhetetlen a bőrtípusnak megfelelő, minőségi hidratáló szerek használata. 

 4. Fényvédelem

Figyelj rá! Az első napsugarak beköszöntével, nagyon fontos a megfelelő fényvédelem! Erre is számos alternatíva létezik. A professzionális termékcsaládoknak vannak fényvédő tartalmú készítményei. Ezek megtalálhatók nappali krém formájában is, de ha az alapozókat, BB krémeket, színezett nappali krémeket kedveled, már ezek a termékek is elérhetők fényvédővel kiegészítve. 

5. Otthoni bőrápolás

Minden esetben szükséges a megfelelő otthoni bőrápolás! Ebbe bele tartozik, a sminkeltávolítás utáni hidratáló, ápoló készítmények használata, a rendszeres peeling és tápláló maszkok használata. 


Kép forrása: Babor arcápolás

---------------------------------------------------------------

 Az ONYX kozmetika és antiaging stúdió tavaszi ajánlata:

- Algás detox kezelés
- Calming sensitive- intenzív nyugató kezelés irritált bőrre
- Repair cellular - bőrmegújító, tápláló kezelés
- Lézeres mezoterápiás kezelések: ötvözik a bőr biztonságos mély hámlasztását, méregtelenítését, a lézeres gyulladáscsökkentést és extra erős kollagénmátrix rekonstrukciót, melynek hatására a bőr feszesebb lesz és lassul az öregedési folyamat. Az elektroporációs eljárás során a magas hatóanyag- és hialuronsav tartalom le jut a bőr mély rétegeibe is.
- Hyaluron infúziós kezelés, melyben 95-98% -os molekuláris oxigénnel dúsított hyaluron infúzióval juttatom a bőr mélyebb rétegeibea hatóanyagokat. 

 

Többet szeretnél tudni a tavaszi bőrápolásról? Kipróbálnál egy kezelést? 
Keresd Dorottyát!

Bognárné Dimeth Dorottya
kozmetikus, az ONYX kozmetika 
és antiaging stúdió tulajdonosa
Cím: 1133 Budapest, Kárpát utca 7/a.

Telefon: +36-30-260-4834

--------------------------------------------------------------------

 Test és lélek harmóniája

 

1. Étkezz egészségesen!

Válogasd meg, hogy mit eszel meg. Helyezd előtérbe a hasznos tápanyagokat tartalmazó, minőségi táplálékokat.

2. Sportolj!

A mozgás felüdíti a tested, lelked. Ha nem sportolsz semmit, akkor is keress egy hozzád illő mozgásformát, amit be tudsz illeszteni a napirendedbe.

3. Legyen hobbid!

A nap, az élet nem csak munkából áll. Keress egy hobbit. Mindegy mit, a lényeg, hogy örömet okozzon és feltöltsön, amivel aztán átvészelheted a kritkusabb napokat, időszakokat.

4. Gondolkodj pozitívan!

Nem könnyű, de jobb, mint önsajnálatba süllyedni, ami nem visz előre. Tehát, gondolkodj pozitívan, a rossz tapasztalataidból pedig meríts erőt. A pozitív gondolkodás, pozitív energiákat szül. :)



Kép forrása: pixabay

 

5. Engedd el!

Tanuld meg elengedni a dolgokat. A negatív történések, emlékek, a harag mind, mind negatív dolgokat vonzanak. Az ezeken való rágódás sok betegség okozója lehet. Próbálj meg ezektől megszabadulni.  

Egy kellemes, relaxáló, testet-lelket felfrissítő thai masszázsért pedig keresd, 
Ritát!

E-mail: thaimasszazsneked@gmail.com
Telefon: 06303625040
http://thaimasszazsneked.blog.hu/

 

 

Köszönöm a cikkben együttműködők segítségét, munkáját!

képek forrása, fotók: Nagy Orsolya, Bognárné Dimeth Dorottya/Babor arcápolás, pixabay, Lona

 

Élményvadász

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr1613726656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása