A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Ilyen lehet egy sószóró belsejében

avagy, sóbarlang a bevásárlóközpontban

2018. április 16. - Élményvadász

sobarlang_lurdy_haz_soval_allergia_ellen_foto_karl-peter.jpg

Ha te is azon szerencsétlen embertársaink közé tartozol, akik tavasztól őszig szenvednek a pollenallergiától, próbáld ki a sóterápiát. 

Egyrészt élmény, mert ezen a helyen kb. olyan, mintha egy sószóró belsejében ücsörögnél. Másrészt, ami a lényeg, hogy hasznos, mivel a só jótékony segítségével könnyebb lehet az életed a pollenszezonban.

A só segíthet az allergiádon

A légúti allergiára a rendszeres szteroid szedés, vagy az orrspray és szemcsepp kitartó használata mellett van más hatékony és mellékhatás mentes alternatíva is. Amit lehet sokan nem ismernek. Vagy még nem próbáltak. Ez a sóterápia, ami nem csak gyógyításra, hanem megelőzésre is alkalmas.

Pedig a sóterápia egyáltalán nem új keletű dolog. A só természetes antihisztamin. Gyógyító hatását már évszázadokkal ezelőtt felismerték. A sóbarlangokban történő kezelések (speleoterapia) mellett fokozatosan létrejött a mesterségesen kialakított, hasonló környezetben, közel azonos klímán, sószobákban sókamrákban végzett sóterápia, az ún. haloterápia. 

 

lurdy_sobarlang_allergia_ellen_elmenyvadasz.jpg


Sóbarlang és sóbarlang között alig van különbség

A természetes sóbarlangok mellett pár éve már egyes wellnessközpontokban, hotelekben, sőt esetenként szórakoztató centrumban is találkozhatsz mesterséges sóbarlanggal, vagy sószobával.

El tudsz képzelni sóbarlangot egy szórakoztatócentrumban?  Nem is kell elképzelned, mert egy ideje már itthon is van ilyen. Mégpedig a 9. kerület kedvelt bevásárlóközpontjában, a Lurdy Házban található ez a mesterséges sóbarlang. A Lurdy Sóbarlang 2012 decemberében nyílt meg, és Budapest egyik legnagyobb sóterápiás létesítménye.

Az 50 négyzetméteres sóbarlangban sótéglák helyett itt vastag sóréteg borítja a padlót és a falakat. Ilyen lehet egy sószóró belsejében? A több tonna 100%-os tisztított orvosi só Salzburg sóbányáiból származik. A levegőben lévő magas sókoncentráció eléri a természetes sóbányák levegőminőségét, mikroklímáját. 

sobarlang_lurdy_haz_soval_allergia_ellen_foto_karl-peter.jpg


Ebben a mesterséges sóbarlangban az indiso száraz sóterápiát alkalmazzák. A só porlasztott formában 2 sógenerátor segítségével jut el a sószoba minden szegletébe. Szakértők szerint a belélegzett apró (mikrométernyi) sórészecskék a légzőszerveket tisztítják, nyugtatják, gyógyítják. 

Relaxálva, vagy játék közben gyógyulni

Ha ellátogatsz a Lurdy Házba, egyúttal próbáld ki az ottani sószobát is! Nem csak érdekes élmény, hanem a szervezetednek is jót tehetsz vele. Itt egy kicsit lenyugodhatsz, kikapcsolhatsz a napi/heti hajtás után. A színes, relaxáló fények és a só pedig együttesen jótékony hatást fejt ki. Ha kisgyermekkel vagy, az sem akadály. Külön gyerekeknek kialakított, szennyeződésektől mentes kristálysóval feltöltött „sóhomokozó” várja a legkisebbeket.

Alternatív kikapcsolódási lehetőség vásárlás, vagy akár egy hétvégi ebéd előtt, után. Készülj fel időben az allergia szezonra. Gyógyszerek helyett próbáld ki a sóterápiát. Akár a Lurdy Sóbarlangban. 

A Lurdy Sóbarlang elérhetőségéről, nyitvatartásáról és árairól az alábbi linken tájékozódhatsz:

Lurdy Sóbarlang weboldala

 

Képek forrása: Lurdy Sóbarlang

 

Ha tetszett a bejegyzés, ajánld az index szerkesztőinek. :) Köszönöm.

Követhetsz a Facebook-on is, ahol élményvadászoknak jobbnál-jobb eseményeket ajánlok.

Élményvadász

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr7513838544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása