A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Borok, túrák, hagyományok Villányban

2018. június 21. - Élményvadász

gordulo-dulok-var_tenkes-piknik_villany.jpgfotó: Gönczöl Gábor, 76pix.hu

Most hétvégén, a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan, a jópofa Gördülő dűlők elnevezéssel változatos programok, különleges élmények várnak a látogatókra a Villányi borvidéken.

Június 23-án egyaránt találhatnak kikapcsolódási lehetőségeket a sport, a gasztronómia, a kultúra -és helyi hagyományok, avagy a villányi borok kedvelői. Akik az aktív pihenést részesítik előnyben, azok teljesíthetik a Villány és Siklós közötti élmény kerékpártúrát (idén két távon 15 illetve 25 km-en), vagy a Siklósi várból induló 10 km-es Tenkes Piknik elnevezésű gasztro-gyalogtúrán vehetnek részt. A gyalogtúra állomásai 5 pincészet, ahol a jófajta borok mellett, szörpök, vendégváró falatkák, illetve komplett ebéd is várja a megpihenni vágyó, éhes-szomjas résztvevőket. Akár több soros borkóstolóra is van lehetőség, és itt azon sem akad ki senki, ha egyszer csak nótára gyújtasz, sőt!... :) A programról bővebb infó, gasztro-remekek, árak, itt.

Villány és Siklós közötti élmény bringatúra két távon, két útvonalon is megtehető. Közben a környező táj, a műemlékek szépségében lehet gyönyörködni, az állomásokon pedig borokat, fagylaltokat, sajtokat, egyéb finomságokat kóstolni. A túra regisztráció köteles, és díja is van. Ezekről itt  lehet tájékozódni. 

villany_gordulo_dulok_2018_plakat_web.jpgplakát: Villány-Siklósi Borút Egyesület


Keményebb kihívást keresők válasszák a Tenkes 20 vagy 40 MTB teljesítménytúrát. A túra résztvevői ingyenesen látogathatják meg a Siklósi várat, ahol este a Múzeumok Éjszakáján éjszakai tárlatvezetéssel, csillagászati előadásokkal és tűzzsonglőr bemutatóval zárják az év leghosszabb napját. A teljesítménytúráról bővebben itt

A hagyományos gasztronómiát keresőknek sem kell csalódniuk, több helyen is kóstolhatnak, ízlelhet, a borvidéki gasztronómia helyi termékeivel ismerkedhetnek, mint például a házi szörpök és gyümölcslevek, sajttálak, joghurtkelyhek, kézműves fagylaltok, a Villányi borvidék sváb gasztronómiai hagyományát őrző stifolder falatok, vagy (sörkedvelőknek) a Choose life kézműves sör. De akár ki is próbálhatnak egyes kapcsolódó tevékenységeket, mint például a - csak látszatra könnyű - rétesnyújtást.

A boros élményekre vágyók sem panaszkodhatnak, a legjobb pincék nedűit lehet kóstolni, mint például a teljesség igénye nélkül a Gere, Kalmár, Szabó, vagy a Blum Pincészet borait. Szentivánéj estéjén a kapcsolódó Bock&Roll Pikniken a borok mellett grill ételekkel és zenével is várják az éhes vendégeket Palkonyán. Bővebb infó, program, árak itt.

Akik pedig a siklósi várat szeretnék éjszaka meglátogatni, azokat június 23-án díjtalan belépés mellett tárlatvezetéssel, csillagászati előadással, tűzzsonglőr bemutatóval és érdekes előadásokkal várják. Program linkje

 

Menjetek, nézzetek, lássatok, kóstoljatok, szívjátok magatokba az élményeket!

 

Ha tetszett a bejegyzés, ajánld az index szerkesztőinek. :) Köszönöm.

Követhetsz a Facebook-on is, ahol élményvadászoknak jobbnál-jobb eseményeket ajánlok.

Élményvadász

 

A programok, élmények forrása: Villány-Siklósi Borút Egyesület 
Fotó: Gönczöl Gábor, 76pix.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr2714062375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása