A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Pörgős programok hétvégére

2018. szeptember 07. - Élményvadász

szilvanap_szarvas_szarvasi_szilvanapok.jpg

Ha nem tudod, mit kezdj magaddal. Vagy csak unod a szokásos szombati tevékenységeidet. Valami másra vágysz, ami kibillent a hétköznapokból? Akkor szemezgess a jobbnál jobb hétvégi programokból. Nem maradtál még le semmiről, bármelyikre ellátogathatsz. Ha tudnék osztódni, én mindegyiken ott lennék.

 

Örkény Kert

Akik netán minőségi kultúrára (is) szomjaznának a hírhedt buli negyedben, azoknak ajánlom hétvégi programnak az Örkény Kertet. A budapesti Örkény Színház immár 8. éve a Madách téren szervezi egész napos szabadtéri rendezvényét szeptember 8-án. A műsor igen sokoldalú lesz versekkel, dalokkal, felolvasással, koncertekkel, színházi előadással és cimbalom művésszel. A programokat úgy válogatták össze a szervezők, hogy figyelembe vegyék minden korosztály igényeit, zenei ízlését. Hallható lesz majd jazz, klasszikus zene, könnyűzene, rock, a fellépők között pedig szerepel többek között Szalóki Ági, Amadinda, Ferenczi György, Csuja Imre, Csáknyi Eszter, a Lukács Miklós Trió, az Örkény Esztrád és a Figurina. Lesznek további programok is, mint például társasjátékozás, játszóház, meseszőnyeg és jóga a füvön.

 A rendezvény linkje


Gallery Weekend

Akik mozgalmasabb intellektuális élményre vágynak, vagy épp a mozgáskultúrát szeretnék átértelmezni, azoknak tökéletes program a szintén hétvégén zajló Gallery Weekend. 

mission_art_galeria.jpgkép forrása: http://www.missionart.hu/

Ez a te programod, ha szeretsz pár négyzetből álló képeket, fura szobrokat nézegetni. Itt azt képzelhetsz a képekbe, amit csak akarsz. Ráadásul ingyenesen látogathatsz egy hétvége alatt vagy 15 galériát. Hogyan? A Kortárs Galériák Egyesülete jóvoltából szeptember 8–9-én a hazai kortárs képzőművészet fesztiválján egy hétvége erejéig minden a kortárs képzőművészetről szól. Budapesten szombat–vasárnap 12 órától este 6-ig várják az érdeklődőket tárlatvezetésekre, megnyitókra a magángalériákba. De ha ahhoz van kedved, akár önállóan is elmélyülhetesz a kortárs művészet képviselőinek műveiben. A galériák listáját megtalálod a lenti linken. A túrák, a kiállítások és a programok mind ingyenesek.

Esemény linkje

Ízek-Korok-Hangulatok Fesztivál 

Időutazásra vágyók ruccanjanak át Esztergomba, ahol hirtelen az 1400-as évek közepén találhatják magukat. A szervezők, és a hagyományőrzők kitettek magukért, hogy a hétvégi rendezvényen Mátyás király korában érezhessük magunkat.

esztergom_izek_korok-hangulatok.jpgkép forrása: http://izekkorokhangulatok.hu/

A 15. század atmoszférájával és különlegességeivel ismerkedhetnek meg a látogatók a komoly és igen hosszú nevű Ízek-Korok-Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztiválon, ahol megjelenik a híres fekete sereg, páncélos lovagok vívnak párbajt, lesz “ki a legjobb lövész” verseny kor- és viselettörténeti bemutató, zsonglőrök, hagyományőző bemutató, és autentikus gasztronómia (például vadhúsból készült étkek), “Esztergom Étele 2018” elnevezésű tájjellegű ételek versenyével összekötve. A gyerekes családokra is gondolva, lesznek a lurkóknak is izgalmas programok, mint a középkori gyereksarok, népi gyerekjátékok, zenés mesejáték, várépítés, kosárhinta. A hétvégi koncertek már eltérnek a középkori zenei ízléstől. Olyan előadókkal találkozhatsz mint például a Magna Cum Laude, a V-Tech, Desperado, Fiesta, Bestiák és még sokan mások.

A programok helyszínei a Kis-Duna sétány, a Mindszenty tér és az Erzsébet park.

 A rendezvény linkje

 

Szarvasi Szilvanapok

Szilva rajongóknak – és itt nem elsősorban a pálinkára gondolok – kötelező program a Szarvasi Szilvanapok egész hétvégén tartó rendezvénye. Szilvás ételekkel, hagyományőrző programokkal – mint például a termésáldás - , koncertekkel várják a látogatókat. A gasztronómia jegyében lesz "Szarvas kedvenc szilvás sütije" recept verseny, gyümölcskészítvények versenye, látványkonyha, sütemény-kóstoló, borudvar, és a témából kicsit kilógó kézműves sörök udvara (remélhetőleg szilvás sör is akad!), a szilva pálinkák pedig felvonulnak szépen pálinka minősítésre. 

szilvanap_szarvasi-szilvalekvar.jpgkép forrása: http://www.szilvanapok.hu/

A Szilvanapok ideje alatt rácsodálkozhatsz, hogy a hagyományos szilvásgombócon túl még hányféle képpen használják fel a finom szarvasi szilvát. A kóstolás mellett akár még új receptekkel is gazdagodhatsz. 

A műsor igen változatos lesz, hallgathatunk musicalokat a Cervinus Teatrum színészeinek előadásába, de szinte minden stílus képviselteti magát. Fellép többek között a Csík zenekar, a Tölcséres Banda, Vincze Lilla, Zoltán Erika, Caramel, a Téglás Zenekar, Petruska, a Körös Party Band és a Brassdance. a Talléros Zenekar és Badár Sándor is.  Külön gyerekeknek szervezett foglalkozások, játszóház, gyermekelőadások, kölyökudvar várja a legkisebbeket.

 A rendezvény linkje

 

További, nem hétköznapi hétvégi programnak itt van még a Hortobágyon szombaton megrendezésre kerülő Hortobágyi Pásztorok és Magyar Hagyományőrző Pásztorkutyások Találkozója,  vagy annak, aki szereti az ilyemit, a budapesti Street Art és Food Truck Show, ahol önjelölt művészek előadásain lehet szórkozni, és közben tömheted magadba amit csak megkívánsz. Ugyanis itt a pizza, gyros, hamburger szentháromságán kívül vagy 50 féle utcai büfé kaját, szendvicset, és egyéb kreatív gyorsételt vonultatnak fel. Persze torok sem marad szárazon...

Hangulatos program lehet még az este 20 órától kezdődő Jimi Hendrix emlékkoncert az Orosházi Nyár keretében.

Aki inkább a természetben szeretné kihasználni az utolsó melegebb napokat, annak a pázmándi Nyárbúcsúztató erdei sétát ajánlom figyelmébe, a  Zöldközpont szervezésében. A túra szeptember 8-án lesz, találkozó: Pázmánd, Téglaházi Forrás

 

Jó hétvégét, Jó kikapcsolódást!

 

Ha tetszett a bejegyzés, ajánld az index szerkesztőinek. :) Köszönöm.

Követhetsz a Facebook-on is, ahol élményvadászoknak jobbnál-jobb eseményeket ajánlok.

Élményvadász

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr7814228745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása