A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Két hely, ahol kutyatál és simogatás vár

Az Év Kutyabarát Helye 2018 nyertesei

2018. november 23. - Élményvadász

ev_kutyabarat_helye2018_fokep_elmenyvadasz_aktivpihenes.jpg

Kávé és levendula. Nem, ez nem egy film címe. Pontosítok, Caffé 22  és Lavender Terasz Étterem. Ők azok közé a szerencsések közé tartoznak, akik idén elnyerhették Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjat.

Idén ötödik alkalommal lehetett szavazni a kutyabarat.hu oldalon azokra a cégekre, ahol a kutyabarát hozzáállás, felelősségvállalás és szolgáltatás központi helyet foglal el. 

Jó pár éve még csak néhány panzióban és hotelben fogadták az ember négylábú barátját, majd lassan ez a kör egyre bővült. Manapság a szálláshelyeken kívül a kávézók, cukrászdák, éttermek, illetve egyes boltok, sőt, munkahelyek között is találni kutyabarátot. Úgy tűnik, egyre nagyobb igény van rá, hogy a gazdik minél több helyen együtt lehessenek kutyáikkal. Akiknek szintén előnyös, ha nem egy bolt előtt, vagy a lakásban kell szomorkodniuk, hanem az erre nyitott vállalkozások szívesen fogadják őket.

dog-kutyabarat_free_pixabay.jpgKép forrása: pixabay

A zsűrinek fő szempont volt a kutyabarát hozzáállás mellett, hogy a pályázók hogyan kommunikálják a felelős kutyatartást és milyen szolgáltatásokat tudnak nyújtani. A zsűri díj mellett különdíjakat és közönségdíjat is osztottak 11 kategóriában. Kategóriánként egy vállalkozás nyerhette el Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjat.

Arról, hogy mi számít kutyabarát helynek, és minek kell megfelelni, mindenkinek hasonló, de mégis kicsit más elképzelései vannak.

A díjazottak közül a budapesti Caffé 22 kávézóból Major Klaudia barista, a balatonvilágosi Lavender Terasz Étteremből pedig Németh Andrea ügyvezető osztotta meg velünk gondolatait ezzel kapcsolatban.

Budapesti kávézó kategóriában idén a Caffé 22 reggeliző-kávézó kapta a Turizmus & Vendég különdíját. Kérdéseimre Major Klaudia barista válaszolt.

kutya_caffe22_kavezo_ev_kutyabarat_helye_2018_elemenyvadasz_aktivpihenes_foto_molnar_mihaly.jpgKép forrása: Caffé 22 - fotós: Molnár Mihály/@Misi 

- Neked mitől számít kutyabarátnak egy hely? Mi volt a pályázat feltétele?

Major Klaudia: Szerintem attól kutyabarát egy hely, hogyha kutyussal megyek be, akkor is örömmel fogadnak, és ugyanúgy foglalkoznak vele vendégként, mint velem. A pályázatnak nem voltak különösebb feltételei, minden vendéglátóegység eldönthette, hogy szeretne-e indulni, vagy sem.

- Bemutatnád, hogy nálatok mire kell jobban odafigyelni kutyabarát helyként, illetve milyen szolgáltatást vehet igénybe, aki négylábúval látogat el a Caffé 22 kávézóba?

Major Klaudia: Egyrészt arra kell odafigyelni, hogy mindig tisztaság legyen a kutyák után. Ezen kívül a gazdival közösen korlátokat szabunk. Például a kutyus a pult mögé már nem jöhet be. Fontos, hogy legyen vizes tál, amiből ihatnak, esetleg jutalomfalat, de csakis a gazdival egyeztetve, hiszen beleegyezés nélkül nem adunk a kutyáknak enni. A Caffé 22-ben van kutyatál, így a szomjas kutyusok bármikor ihatnak, illetve jutalomfalatot, vagy épp egy kis sonkát is kaphatnak, ha betérnek a gazdijukkal. És persze sok sok simogatást… :)

caffe22_ev_kutyabarat_helye_2018_dij_trofea.jpgKép forrása: Caffé 22

- Mit szóltok hozzá, hogy előkelő helyen szerepeltek Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjazottjai között?

Major Klaudia: A díj nagyon nagy megtiszteltetés, és elismerés kis csapatunknak. Ennek köszönhetően sokkal szélesebb körbe eljuthat, hogy kutyabarát hely vagyunk. Ennek az emberek örülnek, mert azért még mindig sok olyan hely van, ahova nem lehet bevinni a kutyusokat, ami valljuk be, sokszor okoz kényelmetlenséget és kellemetlenséget a gazdiknak. Reméljük, hogy továbbra is minél több kutyás vendég fordul meg nálunk. Nagyon szeretjük őket, hiszen mi magunk is gazdik vagyunk. A kutyák pedig szeretnek hozzánk járni, mert jól tudják, hogy a Caffé 22-ben mindig kapnak valami finomat. :)

Aki Budapesten keres reggeliző-kávézót, ahova kutyával is beülhet, próbálja ki az V. kerületi Caffé 22-t. Facebook oldaluk.


Vidéki étterem
kategóriában a szavazatok alapján a balatonvilágosi Lavender Terasz Étterem nyerte el a közönségdíjat. Hogy szerintük milyen egy kutyabarát hely, illetve ők ezt hogyan valósították meg, azt Németh Andrea ügyvezető foglalta össze számunkra.
 

Németh Andrea: Szerintünk kutyabarátnak lenni a világ legtermészetesebb dolga, hiszen imádjuk a négylábúakat, nekünk is mindig volt kutya a családban. De tény, hogy a vendéglátóhelyek esetében ez nem mindig van így: egy kutya jelenthet akár gondot is, ha onnan nézzük, hogy "láb alatt van", vele is foglalkozni kell, zavarhatja a vendégeket... Mi csak a pozitív oldalát látjuk annak, hogy mindig vannak nálunk ebek. Szívesen látjuk őket, és úgy gondoljuk, addig, amíg nem a konyhában garázdálkodnak, semmi gond nincs velük. A pályázatnak nem voltak szigorú feltételei, mint ahogy mi sem kötjük feltételhez mikor és milyen kutyák jöhetnek: mindig szeretettel látjuk őket!

lavender_terasz_etterem_kutyabarat_hely_2018_elmenyvadasz_aktivpihenes.JPG Kép forrása: Lavender Terasz Étterem, Balatonvilágos

- Miben más Ön szerint egy kutyabarát hely? Bemutatná, mire számíthat, aki a kutyájával látogat el ide?

Németh Andrea: Szerintem ez egy attitűd, azaz hozzáállás. Ez a családiasság a konyhában, a kiszolgálásban is jelentkezik. Mi a szó szoros értelemben véve vendégül látunk: kettő- és négylábúakat, gyermekes családokat - őket mindennap gyermeksarokkal, hétvégente animátorral - kis -és nagy ünnepekre, párokat romantikus vacsorára, kollégákat csapatépítőre. A házi kedvenceknek friss vízzel kedveskedünk, és nem úszhatják meg a sok simogatást sem, ugyanis nálunk az egész személyzet odavan értük. Mindenben rugalmasak vagyunk, mert nekünk a vendég a fontos és eközben mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben. Így lesz teljes egész. 

dij_trofea_lavender_terasz_az_ev_kutyabarat_helye-2018.jpgKép forrása: Lavender Terasz Étterem, Balatonvilágos

- Milyen érzés, hogy a közönségszavazás alapján a Lavender Terasz Étterem is szerepelhet Az Év Kutyabarát Helye 2018 díjazottjai között? 

Németh Andrea: Elmondhatatlanul örülünk. Komolyan. Mi ezt nagyon szerettük volna. Egy nagy összefogás van mögötte, a vendégek is szavaztak, drukkoltak folyamatosan. A Balaton "bejáratánál", ahol mi vagyunk, a keleti csücsökben rengetegen megfordulnak jövet-menet. Sok a törzsvendégünk, sokakkal, akik rendszeresen betérnek, szinte baráti kapcsolatban vagyunk. Ez a közönségdíj pont azt mutatja: vannak körülöttünk, sokan vagyunk Lavenderesek. Reméljük, hogy még több kutyás jön majd hozzánk ezek után!

Aki a Balaton kapujában kirándul kutyával, vagy anélkül, látogasson el a Lavender Teraszhoz is, ahol barátságos hangulat, finom ízek, profi vendéglátósok fogadják. Az étterem elérhetősége

A pályázat nyertesei a kapott trófeát kitehetik az üzletben, irodában, illetve a weboldalukon büszkélkedhetnek vele. 

A zsűri által díjazott Az Év Kutyabarát Helye 2018 nyertesei:

Bolt/Üzlet kategória
Zsűridíj: Dorko Flagship Store, Budapest

Üzletközpont kategória
Zsűridíj: Asia Center Család- és Állatbarát
Bevásárlóközpont, Budapest

Cukrászda kategória
Zsűridíj: Anjuna Ice Pops, Budapest

Romkocsma/borbár/pub kategória
Zsűridíj: Anker't, Budapest

Vidéki kávézó kategória
Zsűridíj: Cafe Frei Szombathely

Vidéki étterem kategória
Zsűridíj: Fészek -étel és hotel-, Zánka 

Budapesti kávézó kategória
Zsűridíj: Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézó

Budapesti étterem kategória
Zsűridíj: Vegan Love

Szálloda kategória
Zsűridíj: Abbázia Country Club Hotel, Nemesnép
Közönségdíj: Szépalma Hotel és Ménesbirtok, Porva-Szépalmapuszta

Munkahely kategória
Zsűridíj: Café Communications

 -------------------------------------------------------------------

További cikk/interjú a témában.

 

- Élményvadász - 

 Követhetsz a Facebook-on is, ahol élményvadászoknak jobbnál-jobb eseményeket ajánlok.

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4114389666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása