A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Szombaton egy szüreti kóstolós bringatúra?

Villány-Siklós pincelátogató túrák

2019. szeptember 19. - Élményvadász

bringatura_bor_gordulo_dulok_villany_fb.jpg

Élményvadászoknak, aktív kikapcsolódást keresőknek igazi csemege, a hétvégén megrendezése kerülő Gördülő dűlők eseménysorozat.

2019. szeptember 21-én az aktív kikapcsolódásé a főszerep a Villányi borvidéken. Három túra - két bringás és egy gyalogos - közül választhatsz, ahol megismerkedhetsz a helyi értékekkel, termékekkel, a műemléki pincékkel, na meg persze a kitűnő borokkal.

villanyi-borvidek_szureti_gordulo_dulok_2019.jpg

A kerékpártúra két távon 20-, illetve 25 km-en teljesíthető. A kijelölt frissítőpontokon helyi ízeket lehet kóstolni. Nem maradsz éhen-szomjan, erről gondoskodnak a vendéglátók; a HMJ Pincészet-, GERE & SCHUBERT Pincészet-, Tóth Pince-, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet-, Günzer Tamás Pincészete és a Mokos Családi Pincészet kiváló boraikkal. A borok mellett házi szörpökkel és gyümölcslevekkel is enyhítheted a szomjadat. Finom falatokkal, házi kelt kiflivel és házi tallérral vár a Tóth Pince, sajttállal és túrótortával a Trinitás Sajtműhely. A Vaj Bisztró házi készítésű harapnivalói mellett minden állomáson sós és édes falatokat kóstolhatsz. A befutónál a Siklósi Várban pedig Villány új bisztróborából, a gyümölcsös, fiatalos REDy-ből adnak kóstolót.

Kerékpár bérlésre is van lehetőség, keresd a Rent Bike Villányt.

A Szüreti Gördülő Dűlők élménybringatúra teljes programját itt találod.

tenkes_piknik_siklos_gordulo_dulok_fb.jpg

Ha inkább a gyalogosan fedeznéd fel a környék értékeit, kínálatát, akkor 10 órára legyél a Siklósi Várnál, ahonnan a 10km-es túra indul. 5 kóstolókuponnal, többféle bort ízlelhetsz meg, és a kísérő falatok sem maradnak el. A Tenkes Pikniken a Gergen Birtok-, Grócz Pincészet-, Rubintos Pince-, Kalmár Pince és a Vineas Tenkes Pincészet boraikon kívül házi falatkáikkal és speciális, helyi gasztronómiai hagyományokat őrző étel- és italajánlataikkal várják vendégeket. A túra résztvevői a Siklósi Várat is meglátogathatják, bejárhatják. 

A Tenkes Piknik részletes programját itt tudod megnézni.

Szeptember 21-én, szombaton szeretettel várják a sport, a kultúra, a gasztronómia és nem utolsó sorban a borok szerelmeseit a Villányi borvidékre. A programon való részvételhez előzetes regisztráció szükséges.

A program a Villány-Siklósi Borút Egyesület, a Siklósi Turisztikai Egyesület és a Tenkes Mountain Bike Egyesület közös szervezésében valósul meg.

 

- Élményvadász - 

Képek: villanyiborvidek.hu, Villányi borvidék fb oldal, Siklós Turisztikai Egyesület fb oldal

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3415130638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása