A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

„Medve a Kertben” - élménycsomag családoknak

2020. június 28. - Élményvadász

medve_a_kertben_elmenyvadasz.jpg

A Veresegyházi Medveotthon és a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert együttműködése kedvezményes belépési lehetőséget kínál látogatóiknak mindkét helyszínre.

Medvék és botanikus kert?

Mondhatnám, flóra és fauna egy napon.

A „Medve a Kertben” elnevezésű látogatói program célja a kölcsönös népszerűsítés mellett a térség turisztikai attrakcióinak összefűzése, megismertetése. Az együttműködés révén a látogatók az egyik intézmény felkeresésével kedvezményes belépési lehetőséget kapnak a másik helyszínre is. 

A medvék adják a közös program központi témáját, de nemcsak a Medveotthonban. Elsőre biztos furcsán hangzik, de a vácrátóti Botanikus Kertben is találni medvével kapcsolatos látnivalókat. Ilyen például számos növény medvéhez kötődő neve. Ezekre és más mézelő növényekre irányítják rá a látogatók figyelmét, információs anyaggal, tematikus sétával. 

A Medveotthon és a Botanikus Kert közeli elhelyezkedése - gépjárművel negyed óra - és a június végétől igénybe vehető kedvezmény együttesen jó alkalom lehet az érdeklődők számára a két ökoturisztikai attrakció felkeresésére akár egy egész napos program keretében. 

Kedvezményes belépő

A két intézmény kedvezményt biztosít a belépőjegyek árából minden olyan vendégének, aki a másik helyet is meglátogatja egy hónapon belül. Ehhez elegendő a belépőjegy megvásárlásakor kapott blokkot megőrizni, és felmutatni a másik helyszín jegypénztárában. 

A medve tematikájú élményprogram hamarosan egy közös játékkal is kiegészül ’Eredj a medve nyomába!’ címmel, ami mindkét helyszín meglátogatása alatt szerzett ismeretek birtokában játszható végig. Remek kikapcsolódási lehetőséget fog nyújtani kortól függetlenül minden interaktív játék kedvelőnek. 

Medveotthon és Botanikus Kert élménycsomag

Mind a veresegyházi Medveotthon, mind a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kert a turisztikai-ökoturisztikai paletta jelentős szereplője, együttműködésük a belföldi turizmusban rejlő lehetőségeket erősíti. 

A két intézmény látnivalói is jól kiegészítik egymást. A Medveotthonban a vadállatok, – a medvék mellett oroszlánok, farkasok, hiúz - mentett állatok és az állatvilággal kapcsolatos tudás átadás áll a középpontban, a Nemzeti Botanikus Kertben pedig elsősorban a növények változatosságára, az élővilágban betöltött szerepére vonatkozó ismeretek átadása a cél.

Mindkét szabadtéri helyszín látogatható, azonban kérik, hogy szájmaszkot mindenki vigyen magával.

 

- Élményvadász - 

kép forrása: Nemzeti Botanikus Kert fotója (sajtótájékoztató)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr6915971012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása