A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Koronavírus az Ünnepi Könyvhéten!

Politika thriller iráni szerzőtől, aki magyar

2020. szeptember 17. - Élményvadász

nemere_istvan_virus_neve_korona_krimi_thriller_elmenyvadasz_konyvhet.jpg

Covid barátunknak köszönhető, a sok egyéb korlátozás mellett, hogy idén első alkalommal vehetünk részt virtuális Ünnepi Könyvhéten, ami lássuk be, kevésbé élvezetes, mint az eddigiek. A vírus keletkezésére, a rengeteg kérdésre amit felvet adhat érdekes választ, a Könyvhét meglepetése, a Vírus neve: Korona című könyv.

---...---..----...----------...------.....---...-------....--

Orrot, szájat eltakarni! Itt vírus, hol a vírus?

Covid barátunknak köszönhető, a sok egyéb korlátozás mellett, hogy idén első alkalommal virtuális Ünnepi Könyvhéten vehetünk részt. Ahol, az 576 mű között szerepel egy, aminek konkrétan a koronavírus a témája.

A könyv a napjainkban játszódó drámai változásokról, illetve a vírus keletkezéséről, forrásáról, a betegségről, titkos társaságokról, háttérhatalmakról szóló izgalmas krimi-thriller. Írója Karim Reza, a címe, Vírus neve: Korona

Azonban a szemfülesebbek a Könyvhét hivatalos oldalán felfedezhetik Nemere István nevét a könyv címénél.

A történet aktuális témája, és igazi írójának leleplezése miatt is, nagy érdeklődésre tarthat számot. A könyv születésével kapcsolatban Nemere István írót kérdeztem. 

virus_neve_korona_nemere_istvan_karim_reza_konyv_virus_covid_konyvhet_interju_elemenyvadasz.jpg

Mi késztette arra, hogy álnéven írja meg ezt a könyvet? Akkor most jó, vagy rossz, hogy kiderült, ki is Karim Reza?

Nemere István: Álnévre az késztetett, hogy egy nagyon zavaros időben írtam a könyvet, amikor még lebegtették a lehetőséget, hogy a vírus mesterséges és „valaki“ elindította. Talán egy ország, egy titkosszolgálat? A cél talán az USA lehetett, amelynek sok ellensége van, 2020 elején főleg Irán volt az. Ezért lettek ők a „hunyók“ a regényben.  Az álnév tőlem nem idegen, de jobbnak láttam, ha egyelőre mögéje bújok, ezt kérte a kiadó is. Sajnos akkor még azt hittük, pár hét múlva szenzációt jelent majd, ha ez az első magyar nyelvű vírus-regény.

 Mennyi idő alatt írta meg ezt a regényt, mennyi benne a fikció, és mennyi a valóságalapja?

 Nemere István: Nagyon gyorsan született a könyv. Március 5-én kérte a kiadó, legyen meg 10 nap alatt, tehát 15-én elküldtem, ő pedig 25-én kiadta. De akkor bezártak a könyvesboltok, hónapokra leállt az élet, a könyvkereskedelem és- kiadás is. Így paradox módon éppen a vírus akadályozta meg, hogy a „róla“ szóló könyvet elolvassák. 

A könyvben sok a fikció és sok a valóság, mert minden, amit 2020 márciusáig tudni lehetett a vírusról, és arról, mi zajlott le Vuhanban meg máshol - az benne van. A többit én találtam ki, de azok is olyan események és folyamatok, amelyek akár megtörténhettek...

 

A teljes interjút az elmenyvadaszat.hu oldalon olvashatod. Katt ide!

 

- Élményvadász -  

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr5616204922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása