A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Ismét Magyar Mozgókép Fesztivál filmekkel, zenével és új névvel

Jön a MOZ.GO mindenkinek, aki él és mozog...

2024. június 05. - Élményvadász

magyar_mozgokep_fesztival_veszprem.jpg

Új névvel, új helyszínekkel, közel 100 hazai filmmel, premierekkel és széles zenei kínálattal érkezik a MOZ.GO – Magyar Mozgókép Fesztivál 2024 június 12-15. között.

Egy hét múlva, június 12-én kezdődik a MOZ.GO. Ezzel az új névvel, új helyszínekkel és rengeteg magyar filmmel várja közönségét a négy napos Magyar Mozgókép Fesztivál.

2024. június 12-én a veszprémi História Kertben a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjáték premier előtti gálavetítésével kezdődik a hazai filmek legnagyobb ünnepe, új nevén a MOZ.GO, a Magyar Mozgókép Fesztivál. Az Agatha Christie stílusát idéző krimi-vígjátékban a színészből nyomozóvá avanzsáló főszereplőt Kern András alakítja olyan színészlegendák társaságában, mint Pogány Judit, Jordán Tamás, Bodrogi Gyula, Koltai Róbert, Hámori Ildikó, Bálint András, Bánsági Ildikó és Takács Kati. 

ma-este-gyilkolunk_magyar-film_foszereplok.jpg

A fesztiválon lesz a premierje Pigniczky Réka Kaláka – a Kárpátoktól a Karib-tengerig című filmjének, Hegedűs Péter Hallasz engem? című VR és animációs elemeket is tartalmazó, formabontó alkotásának. Surányi András Eötvös Péter című portréfilmje pedig a nemrégiben elhunyt, világhírű zeneszerző életét mutatja be.

A Magyar Mozgókép Díjakról idén is öt fős szakmai zsűri dönt. A zsűri elnöke Ternovszky Béla Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, érdemes művész. A zsűri további tagjai Udvaros Dorottya, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Dombrovszky Linda rendező, Kárász Róbert, a Duna Médiaszolgáltató tartalomfejlesztésért felelős igazgatója és Lukácsy György, dramaturg, forgatókönyvíró.

Az ünnepélyes díjátadóra június 15-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon kerül sor, ahol 22 kategóriában adják át a legjobbaknak a Magyar Mozgókép Díjakat. 

kala_ka_foto.jpeg

Három városban, Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban 12 helyszínen, mozikban és szabadtéri vetítéseken közel 100 magyar filmet - köztük számos premiert - láthatnak a filmbarátok jelképes 500 Ft-os áron.

A MOZ.GO idén először készülő magyar alkotások kulisszatitkaiba is betekintést enged a közönségnek. A filmek mellett számtalan ingyenes koncertet és széles zenei programot is kínál - a népzenétől a jazzen át a house zenéig - a Magyar Mozgókép Fesztivál.

 

- Élményvadász - 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr818422327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása