A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Alternatív programok Valentin napra nem csak pároknak

2019. február 12. - Élményvadász

orom_elmeny_programok_valentin_nap_elmenyvadasz_alternativ.jpg

Akár egyedül vagy, akár párkapcsolatban, a Valentin nap témájától, agresszív marketingjétől független változatos programokból válogathatsz az Élményvadász blogon.

heart_valentin_elmenyvadasz_program.jpgkép: pixabay.com

Megint itt van február 14-e és ezzel a manapság elkerülhetetlen Valentin-napi, vagy ha úgy tetszik Bálint-napi őrület. Az utóbbi években nyugati hatásra a békés hétköznapra rátelepülő „szerelmesek” napját egyesek lelkesen, mások főlényes gúnnyal, vagy épp értetlenül fogadják. Ha téged is kiver a víz a giccsáradat és a cukiskodó reklámok láttán, biztosíthatlak, hogy még a boldog párkapcsolatban élők között is vannak, akik utálják a Valentin-napi felhajtást.

Ilyentájt egymást érik az „édes kettes” programok, páros ajánlatok. Azonban nem mindenki vevő az egynapos, túlcukrozott instant érzelmekre és kísérőire, a szívecskés csokira, lufira, buta pofájú plüssre, üvegházi rózsákra, gyertyafénybe- és unalomba fulladó túlárazott vacsorára, romantikától túlcsorduló filmekre.

fitness_tour_couple_valentin_sport.jpgkép: pixabay.com

Ha te is közéjük tartozol, akkor jó helyen jársz. Az alábbi február 14-ei események között garantáltan nincs semmi túl lamúros. Akár egyedül vagy, akár párkapcsolatban, a Valentin nap témájától, agresszív marketingjétől független változatos programokból tudsz itt válogatni. A lényeg, hogy – igazi élményvadászként – maradandó emlékeket, pozitív élményeket gyűjtsetek. Íme, a lista.

PROGRAMOK 2019. február 14.

Világok között - Ferenczy Múzeum
Szentendre, Kossuth u. 5.

Vajda Lajos rajzmontázsai Szentendrén. A Ferenczy Múzeumban Világok között – Vajda Lajos élete és művészete című kiállítást nézhetitek meg Rényi András művészettörténész tárlatvezetésével. Vajda a modern magyar képzőművészet egyik meghatározó képviselője volt, szorosan kötődött Szentendréhez. A tárlat 17 órától belépőjeggyel látogatható. Szép idő esetén érdemes a kiállítás megtekintése után Szentendre bájos, macskaköves utcácskáin is barangolni egyet. Részletek itt.

Épülettörténeti séta - Pesti Vigadó
1051 Budapest, Vigadó tér 2.

A Duna-parton található 150 éves műemlék épület a nagy érdeklődésre tekintettel, épülettörténeti sétákat szervez az egyéni látogatók számára.

pesti_vigado_diszlepcso_valentin_elmenyvadasz.jpgkép forrása: vigado.hu

Ha mindig szeretted volna végig járni, belülről is megtekinteni a Pesti Vigadó impozáns épületet, február 14-én itt az alkalom. Aznap két időponttól indítanak vezetett csoportos épületbejárást. Részletek itt

Mesemondás felnőtteknek - Hagyományok Háza
1011 Budapest, Corvin tér 8.

A Hagyományok Háza „Ahol a madár se jár…” címmel szervez mesemondó baráti kört felnőtteknek. Igen, jól olvastad. :) Immár 10 éve hozták létre a régi közösségi alkalmakat felidéző, az ősök szokását, szellemét a jelenünkben is megtartó eseményt. Azóta havonta egy alkalommal a Meseszó Egyesület és a Hagyományok Háza közös mesemondó estet szervez népmese tanfolyamuk régi és jelenlegi hallgatóinak önkéntes közreműködésével.

Mindenkit szeretettel várnak február 14-én 18:30-tól, aki csak hallgatná a meséket, vagy ha maga is szeretne bekapcsolódni a mesemondásba. A belépés díjtalan. A programról itt.

fonix-tuzcirkusz_rippel_fovarosi_nagycirkusz_elmenyvadasz-show.jpgkép forrása: Fővárosi Nagycirkusz/www.fnc.hu

Főnix cirkusz show – Fővárosi Nagycirkusz 
1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/a.

Tüzes Valentin napi eseményre invitállak, ha szereted a látványos bemutatókat. A Fővárosi Nagycirkusz új, év eleji műsorának a tűz a témája. A Rippel Brothers showja a Főnix – Tűzcirkusz március 10-ig látható a porondon világsztár magyar artistaművészek, valamint az argentin Los Gauchos csoport csodálatos, szemkápráztató produkcióival. Az előadás 15 órakor kezdődik. Részletek itt.

Mese habbal - Körúti Színház
5350, Tiszafüred, Örvényi út 6.

Könnyed programmal készülnek február 14-re Tiszafüreden. Alan Ayckburn komédiáját adják elő Koltai Róbert rendezésében és főszereplésével a Kovács Pál Művelődési Központban.

Szinopszis: Ginny, a nem túl erkölcsös fiatal lány szerelmét, Greget hátrahagyva vidékre utazik, hogy meglátogassa szeretőjét. Greg, mivel azt hiszi, hogy a lány a szüleihez ment, ugyancsak odautazik, hogy megkérje szerelme kezét. Csakhogy a kedves „papa” felesége is otthon van... Ebből a nem rossz alaphelyzetből indulunk ki, és nem kell csalódnunk. A vidám darab profi színészek előadásában 19 órától tekinthető meg. Részletek itt.

Csábítás szavak nélkül - Almásy-kastély Látogatóközpont
Gyula, Kossuth u. 15.

Vissza az időben! A gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont különleges eseménysorozata elkalauzol azokba az időkbe, amikor még egy legyező mozdulatnak is külön jelentése volt.  Az Így szerettek ők - Valentin napi időutazás egész napos programja alatt megtanulhatod, hogyan csábíts szavak nélkül, megtudhatsz ezt-azt a főurak hálószoba titkairól, továbbá kérhetsz szerelmi jóslást, készíthetsz legyezőt és megtekintheted a korabeli fotókiállítást.

almasy-kastely_gyula_igy_szerettek_valentin_napi_elmenyvadasz.jpg

kép forrása: gyulai Almásy-kastély fb oldala (Fotó: László Incze) 

Jó, ez főként csajos elfoglaltságnak tűnhet, de fogadjunk, hogy (bármilyen) hálószoba titkokról a pasid is hallani akar... A három napos program számos érdekességet tartogat párok és reménybeli szerelmesek számára egyaránt. Az Almássy-kastély télikertjében izgalmas fotók készítésére is van lehetőség. Részletek itt.

Cápaetetés – Tropicarium
1222 Budapest, Nagytétényi út 37-43.

Február 14-én, csütörtökön 15 órakor látványos cápaetetésben lehet részetek a budapesti Tropicariumban. A gondozók merülés közben kézből etetik meg a cápákat, rájákat. Ha szeretsz óriás akváriumok előtt szemlélődni és elbűvölnek az óceánok ragadozói, akkor ez a neked/nektek való program. Részletek itt.

Emlékfolyamok – KönyvTÁRlat rendezvénysorozat
1014 Budapest, Szent György tér 4-5-6.

A kortárs irodalom kedvelőinek ajánlom az Országos Széchenyi Könyvtár KönyvTÁRlat című rendezvénysorozatának Valentin napra eső programját. A nyolcadik évad Emlékfolyamok címmel a magyar kultúra és irodalom főbb régióinak irodalmát mutatja be egy-egy kortárs alkotó életművén, alkotásain keresztül. Február 14-én Mesél a Tisza és a Körös című est vendége Grecsó Krisztián író, költő, szerkesztő és Hrutka Róbert zenész, zeneszerző lesz.

emlekfolyamok_mesel_grecso_krisztian_iro_zenesz_elmenyvadasz.jpgkép forrása: oszk.hu

Az est folyamán zene és irodalom dialógusának lehetnek tanúi az eseményen részt vevők meghívott vendégek előadásában. A könyvtár kapcsolódó műtárgya Petőfi Sándor 1847-es költeményének, A Tiszának a kézirata lesz, amelyet Rózsafalvi Zsuzsanna irodalomtörténész mutat be. Az esemény ingyenes. Részletek a program facebook oldalán.

Aquafitness - Székesfehérvár
Székesfehérvár, Mészöly Géza Hrsz. 187.

Mindig szeretetted volna kipróbálni, vagy azt sem tudod mi fán terem? Az aquafitness egy olyan vízben végzett szabadidős torna, amely egyaránt alkalmas zsírégetésre, rehabilitációra, minden testrész átmozgatására és nem utolsó sorban, jókedvre derítésre. Még úszástudás sem kell hozzá.

aquafitness_fehervar_valentin_elmenyvadasz.jpgkép forrása: aquafitnessfehervar.hu

A székesfehérvári sportuszodában Valentin napon díjmentes aquafitness órát vehetsz, ha magaddal viszed a párodat és legkésőbb aznap délig jelentkeztek a foglalkozásra. Az esemény facebook oldala. 

Féláras edzésekSzeged, Budapest

Ha sportos életmódot folytattok, vagy csak kipróbálnátok milyen egy közös edzés kondigépekkel, itt a megfelelő alkalom. A szegedi Fit World Fitneszben (Dózsa György u. 12.) február 14-én egy napijegy áráért ketten edzhettek. Az esemény facebook oldala. A budapesti Sugár Üzletközpont 2. emeletén található Sugár Fitnessben csütörtökön 50% kedvezményt adnak a napijegy árából. Izzasszátok meg egymást a fitness teremben. Is. ;) Részletek

Főzőiskola – Brix Bistro
Hévíz, Rákóczi u. 16-18.

Kedveled a francia konyhát? Tudni szeretnéd a tökéletes veloute mártás készítésének a titkát? Február 14-én a Brix Bistro főzőiskolájában a legjobb séfektől tanulhatod el a francia konyha ízeit, fogásait. Ideális program akár kezdők vagytok, akár már szintet léptetek a konyhában. A menüsor elkészítésén túl közös időtöltésnek sem utolsó. Főleg, ha az érdeklődésetek is közös... A tanfolyamon délután 17:00-tól vehettek részt. Időtartama 3 óra, amely magában foglalja a főzött ételek prémium borokkal párosított elfogyasztását is. Részletek itt.

Páros festés - MásKép műhely
1033 Budapest, Miklós tér 1. 

Művész lelkeknek, kreatív pároknak árnyképpel készül Valentin napra az óbudai MásKép műhely. Nem kell parázni, nem Michelangelo-t kell felülmúlni, csak közösen festetek egy képet. Némi segítséggel, jó hangulatban. Akár még a falra is felkerülhet, ha nem bénázzátok el nagyon. :) A páros festés program február 14.-én délután 18-tól kezdődik. Részletek itt.

keramia_muhely_marczi_valentin_elmenyvadasz_fazekas.jpgkép forrása: marczi.hu

Kerámia műhely - Marczibányi Téri Művelődési Központ
1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a.

Ha valami kézzelfoghatóbb, akár hasznosítható kézműves tevékenység érdekelne, február 14-én délelőtt még csatlakozhatsz a kifejezetten felnőtteknek szóló kerámia műhelyhez a Marczibányi Téri Művelődési Központban. A foglakozást Urbán Krisztina fazekasmester vezeti 10 órától. Itt megismerkedhetsz az agyagedények- és tárgyak alakításának lehetőségeivel, a korongozással, és díszítő műveleteket, mintázást, mázazást is tanulhatsz. Egyedülállóknak, pároknak egyaránt érdekes program lehetőség.

Ugyanitt este 19 órától Guzsalyas táncház lesz. Autentikus zenék, táncok kedvelőinek érdemes benézni, moldvai és gyimesi táncokat lehet látni élőben. Egészen éjfélig mozgalmas programokkal várnak. Ha nem tudod a lépéseket, egyet se aggódj, kezdésnek moldvai táncokat tanítanak. Este kilenctől akár már te is Előnk és barátaival együtt rophatod, hadd döngjön az a padló. A táncház programja itt.

ski_sieles_sipalyak_ejszakaja_elmenyvadasz.jpgkép forrása: pixabay.com

Sípályák Éjszakája – Normafa, Visegrád, Eplény, Zempléni Kalandpark

Február 14-én a magyar sípályák hosszabb nyitva tartással várják vendégeiket az időjárás függvényében. Ha lesz elég hó, minden adott a síelésre, sífutásra, snowboardozásra. Még a télies idő is visszatér külön erre a alkalomra. Ha szeretnéd még egy kicsit élvezni a telet, akkor itt a lehetőség. 

A Normafán 17 és 21 óra között várják a látogatókat. Helyszín a Kis-Norma sípálya felső része. A Nagyvillám visegrádi sípályán egészen este 23 óráig lehet élvezni az érkező hidegfrontnak köszönhetően a havas élményeket. Igénybe vehető a kölcsönző, nyitva lesz büfé, és az üzemeltető is készül az eseményre különböző akciókkal, kedvezményekkel. 

nagyvillam_visegrad_sipalya_fb.jpgkép forrása: Nagyvillám visegrádi sípálya fb oldala

A Zempléni Kalandpark sípályája este 22h-ig lesz nyitva a II. Sípályák Éjszakáján. Kivilágított pálya, zene, büfé, minden adott ahhoz, hogy jól érezzétek magatokat. Az esemény facebook oldala. Eplényben az Intersport Síarénában is várják a lelkes siklani vágyókat havas pályákkal, DJ-vel, és páros akcióval. Ha ketten mentek síelni, a második jegyből 50% kedvezményt adnak. Este 22 óráig lesznek nyitva.

Azért indulás előtt pár órával nem árt tájékozódni az időjárási helyzetről, és az esetleges változásokról a sípályák weboldalán, vagy a facebook eseményeknél.

locked-room_akcio_szabaduloszoba_elmenyvadasz_valentin_nap.jpgkép forrása: Locked Room facebook oldala

Valentin napi páros belépő – Locked Room
1061 Budapest, Székely Mihály utca 4.

Ha valami átlagostól teljesen eltérő meglepetést szánsz a párodnak Valentin nap alkalmából, akkor raboljatok ki egy széfet, fogjatok el egy sorozatgyilkost, vagy hatástalanítsatok egy bombát a metróban.

A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő szabadulószobák alternatív kikapcsolódást kínálnak. Most akciósan próbálhatjátok ki az egyiket. A budapesti Locked Room február 14. és 17. között minden szobára érvényes Páros Belépő akcióval várja a vállalkozó szellemű játékosokat. 

Kézimunka-kör egy kastélyban
8060 Mór, Szent István tér 5.

Visszafogottabb programra vágyók beülhetnek kézimunkázni, egy kastélyba. A móri Lamberg-kastélyban kötni, horgolni szeretők jönnek össze február 14-én, hogy tároló dobozokat készítsenek hasonló érdeklődésűek társaságában. A kézmunka-körhöz bárki csatlakozhat délután 17 és 19 óra között a kastély 42-es termében. Részletek itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr1414621536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása