A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Kóstold meg az ősz ízeit!

Gasztrofesztivál szemezgető

2019. szeptember 06. - Élményvadász

grapes-szolo_oz_izei_elmenyvadasz.jpg

Hétvégén, több helyen is patakokban folyik majd a sör, a bor, és több száz lecsós étel ínycsiklandó illata száll a levegőben...

Legyen az szilárd, avagy folyékony halmazállapotú, az őszi hónapok kedveznek a gasztronómiai fesztiváloknak. Hétvégén, több helyen is patakokban folyik majd a sör, a bor, és több száz lecsós étel ínycsiklandó illata száll a levegőben. Az ínyencek akár vadételeket, házi lekvárokat is kóstolhatnak, főzhetnek. 

Ezen a szeptemberi hétvégén Budapest lesz a sörfesztiválok városa!

Óbudai Kézműves Sörfesztivál

A hazai sörfőzdék közel 200 féle kézműves sörével ismerkedhetsz szeptember 6-án Óbuda Fő téren. Az első korsót ingyen csapolják! :) 

X. Corvin Sörfesztivál

Szeptember 4. és 8. között a budapesti Corvin sétányon kerek tizedik alkalommal, közel 100 féle csapolt és üveges sör vár a világ minden tájáról. A sörömteli élmény nem marad el. 

beer-sor_sorfesztival_elmenyvadasz.jpg

Hegyvidéki Sörfesztivál

A 12. kerületi sörös rendezvény mellé a régi vásárok forgatagának hangulatát idéző hagyományőrző programokkal, néptáncokkal, koncertekkel, népi játékokkal készülnek. 

Budapest Borfesztivál

A nemzetközi hírű Budapest Borfesztivál a Budavári Palotában várja hétvégén a hazai és külföldi borbarátokat. Igényes programok, lenyűgöző panoráma és egy pohár kiváló bor az őszi napsütésben. Mi kell még? 

Tihanyi Szüreti Napok

A Tihanyi Szüreti Napok szőlő-és kenyérszenteléssel, népzenével, szüreti felvonulással, huszárokkal, utcabállal, és változatos programokkal vár mindenkit. 

XV. Váci Lecsófesztivál

Komoly dilemma a lecsós ételek kedvelőinek, hogy idén is a váci, vagy inkább a szentesi, a Dél-budai, vagy esetleg Nógrád megyei szécsénkei lecsóval egyék magukat pukkadásig. Vállalkozó kedvűek lecsófőző versenyre is benevezhetnek. 

Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál

Szintén most hétvégén tartják Pákozdon, az ország legnagyobb vadgasztronómiai fesztiválját a Pákozd-sukorói Arborétum és Vadasparkban. A kulináris élvezetek mellett lesz többek között vadászati bemutató, trófea kiállítás és kézműves vásár is.

jam_szilvalekvar_elmenyvadasz_hazai_izek.jpg

Szilvalekvár főzés Zebegényben - éjjel

Aki különleges közösségi eseményre vágyik a hétvégén, csatlakozhat egy kis éjszakai lekvárfőzésre Zebegényben. A program alatt a komplett szilvalekvár főzés menete megtanulható, a szilva pucolástól kezdve az üvegekbe töltésig.

 Ősszel a jobbnál jobb szüreti fesztiválokból is kedvünkre válogathatunk. Képtelenség lenne mindet felsorolni, ezért csak kettő kedvcsinálóként.

Szekszárdi Szüreti Napok

Szeptember közepén a szekszárdi borászok kínálják a hegy levét a Szekszárdi Szüreti Napokon a Borudvarban. Az igényes kulturális programokkal és folklórműsorokkal tarkított négy napos esemény alatt a tájegységre jellemző ételeket is kóstolhatunk. 

Tokaji Szüreti Napok

1932 óta hagyományosan október első hétvégéjén tartják a Tokaji Szüreti Napokat. Autentikus programokkal és borok királyával várják a tokaji borok kedvelőit.

Ősszel is megtalálhatja mindenki a szívének, szemének, na és gyomrának kedves programokat.

Gasztroturisták előnyben! :)

 

- Élményvadász - 

 

A programok linkjei a facebook eseményekre mutatnak

Képek forrása: pixabay

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4115046470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása