A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

Szörnyek egy belvárosi galériában

Online kiállítás a Deák17 Galéria weboldalán

2020. április 27. - Élményvadász

hos-harcos_takacs_mari_deak17_galeria_szorny_elmenyvadasz.jpg

Bár a Deák17 Galéria jelenleg zárva tart, április közepétől izgalmas művészeti kiállítás tekinthető meg weboldalán Én kicsi szörnyem – Szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban címmel.

"Szörnyeket azóta fest az ember, amióta fél."

A kiállítás középpontjában a kortárs magyar gyermekkönyvek szörnyképei és az Én kicsi Szörnyem című rajzpályázat gyerekalkotásai állnak. A tárlat lehetőséget ad közös gondolkodásra arról, hogy belső félelmeik vizualizálása miképpen segít a gyermek szorongásainak leküzdésében.

sarkanyok_rofusz_kinga_deak17_galeria_szornyek_elmenyvadasz.jpg

A szörnyek ábrázolása meddig szorongásoldó és mettől kezdve szorongáskeltő jelenségek? Miképpen kapcsolódnak a mai szörnyek az emberiség kollektív emlékezetében tárolt megannyi, archaikus képzeletbeli szörnyhöz? 

"Kevesen tudják, de a szörnyek legkiválóbb hatástalanító mesterei a művészek.'

A kiállításhoz kapcsolódó Én kicsi szörnyem című, gyerekeknek szóló szörnyrajzoló pályázat sikeresen lezárult. Három alkotás került kiemelésre, két egyéni és egy csapatmunka. A három kiemelt pályamunka mellett több, mint 100 gyerekalkotás kerül bemutatásra az Én kicsi Szörnyem – szörnyek és képzeletbeli lények a gyerekkönyv-illusztrációban online kiállításon, a galéria weboldalán.

7_boda_virag_12_eves_a_szornyen_regen_elfeledett_macko_deak147_galeria.jpg

A három kiemelt alkotás:
Boda Virág: A szörnyen régen elfeledett mackó (12 éves)
Szabó Nóri: Fekete hölgy (9 éves)
Ferencz Villő, Kocsis Nóra, Sorosi Zalán, Tompa Hella, Drozd Mira, Károlyfalvi Angelika: Egy átlagos gyerekszoba (a pályázók életkora 9-11 év)

A zsűri tagjai voltak:
Révész Emese- művészettörténész, kurátor
Mayoría Stefánia- Pagony Könyvkiadó
Kaposi Dorka - Deák17 Galéria vezetője

17_dadai_eniko_9_eves_az_en_kicsi_szornyem_deak17_galeria_szorny.jpg

Kiállító művészek: Baranyai (b) András, Bölecz Lilla, Cselőtei Zsófia, Dániel András, Felvidéki Miklós, Ferth Tímea, Grela Alexandra, Hanga Réka, Herbszt László, Horváth Ildikó, Kállai Nagy Krisztina, Kecskés Judit, Kun Fruzsina, Kürti Andrea, M. Nagy Szilvia, Makhult Gabriella, Maros Krisztina, Metzing Eszter, Molnár Jacqueline, Nagy Nobert, Nagy Zoltán, Orosz Annabella, Remsey Dávid, Rényi Krisztina, Rofusz Kinga, Szegedi Kata, Szimonidész Hajnalka, Takács Mari, Vihart Anna ... és a gyerekek...

Kurátor: Révész Emese művészettörténész

A kiállítás és a rajzpályázat támogatója a Pagony Könyvkiadó.

 Az online kiállítás képanyaga ITT tekinthető meg.

A kiállításhoz egy olyan múzeumpedagógiai foglalkozás is tartozik, amely 7-12 éveseknek szól, és bátran neki lehet állni otthon együtt a családdal, vagy akár egyedül is. Az ehhez kapcsolódó link.

 A szörnyekről bővebben itt lehet olvasni.

 A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria figyelembe véve a kormány döntését, a lakosság érdekeit és a közegészségügyi szempontokat, sajnálattal közli, hogy a veszélyhelyzet végéig zárva tart.

 

Ne félj a szörnyektől, inkább nézz be a Deák17  online galériájába!
A kiállítás június 6.-ig tekinthető meg a weboldalon.

- Élményvadász - 

 

További írásom szörny témában egy rémesen jó társasjátékról.

Beszámoló a Deák17 Galéria egy korábbi kiállításáról. 

Tetszett az ajánló?
Ne maradj le az élményekről, kövesd a Facebook oldalam! :)

 

 Képek forrása: Deák17 Galéria

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr8715644694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása