A ma élményei a jövő emlékei

Élményvadász

Élményvadász

A régi értékek és a megújulás csodás egyensúlya – Karacs Ildivel az Evernessről

9. Everness Fesztivál a Balaton-parton

2022. május 30. - Élményvadász

everness_fesztival_2022_tanc_mozgas_eletmod_elmeny.jpg

Idén júniusban, az esemény 7 napja alatt, ezúttal nem csak hazai előadókkal találkozhatunk, hanem a világ minden tájáról érkeznek az egyes önismereti utak elismert képviselői a Balaton-partra.

9 éve nyílt meg az első Everness Fesztivál, melynek a második évtől töretlen a népszerűsége. Idén júniusban, az esemény 7 napja alatt, ezúttal nem csak hazai előadókkal találkozhatunk, hanem a világ minden tájáról érkeznek az egyes önismereti utak elismert képviselői. Több száz tanító, szakértő, mentor, és fellépő osztja meg tudását workshopok, mozgás-és zenei programok, valamint előadások keretében a fesztivál 7 falujában összesen 17 helyszínen. 

"Fontos volt számunkra, hogy idén is meglepjük a vendégeinket, ezért újdonságként elkülönítünk egy Szakrális Falut, újra a fesztiválterülethez csatoljuk a strandot, és lesz külön Kultúra Színpad is" – mondta el Klein Csaba alapító, fesztiváligazgató. 

Ahogy megszokhattuk, a fesztivál központi területén áll majd az Evernessia előadói nagyszínpada, a rendezvény lelke, a workshopok, előadások helyszíne. A Balance mozgás tere a jóga szerelmeseinek - kezdőknek, és azt aktívan gyakorlóknak - a terepe, ahol a jóga különféle fajtái jól megférnek egymás mellett.  A pár éve létrehozott Intimitás Falu az intimitásról, a szexualitásról, kapcsolódásokról és kapcsolatokról szól. Itt az Intim Tér színpadán előadásokkal, míg a Tudatos Szex Sátorban gyakorlatorientált programokkal fejleszthetik a látogatók szexuális önismeretüket. 

Az idén megnyíló Szakrális Falu a mélyebb, ősibb spirituális tanítások helyszíne lesz, ahol elsősorban a törzsi kultúrákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Ezek a szertartások az emberiség történetének korai szakaszát idézik meg, így lesz tűz körül éneklés, zenélés, tánc, valamint tisztuló szertartásokra a szauna egy ősi változata, a cserga (szerk: izzasztó kunyhó). 

A zenei programok idén három helyszínre tagolódnak. Lehet majd szórakozni, táncolni, közösen zenélni, mozogni, vagy éppen elcsendesedni is. A Világzenei Színpadon hazai és külföldi előadók, formációk váltják egymást. A Shakti Táncos Part szintén a fesztivál egyik legkedveltebb tere, ahol a mozgáson, a különböző táncokon keresztül lehet ellazulni, feltöltődni, utazni és felszabadulni - a flamenco és a hawa-i hula táncoktól kezdve a táncmeditáción keresztül a különböző önismereti táncos műfajokig. 

everness_fesztival_2022_koncert_eletmod_fsztival_siofok_elmeny.jpg

A szervezők azokra is gondoltak, akik csendesebb élményre vágynak. Idén is lesz Sound Trip hangterápiás tér zenei rituálékkal, mantrákkal, és az elmaradhatatlan hangfürdőkkel.

A meditatív koncertek egyik jeles hazai képviselője Karacs Ildikó, akinek a neve nem ismeretlen a rendszeres fesztivál látogatók előtt. Ildi 2015 óta fellépő az Everness Fesztiválon. Különleges intuitív áramló énekhangjával közvetítő az emberek és az égi energiák között. Mantráival, sámándobbal, nepáli hangtálakkal, és intuitív hangszereivel hangfürdőket, meditációkat, szertartásokat vezet, meditatív koncerteket tart. Az idei rendezvényen is lehet vele találkozni. 

Ildi Evernesshez való kapcsolódásáról, és a hangfürdőkről beszélgettünk.

Hogyan, hol találkoztál először az Evernessel?

Első évben a fesztivál előtti napokban ismertem meg Klein Csabát, egy kedves ismerősöm bemutatott neki. Csaba adott egy bérletet ajándékba, majd a fesztiválon elsőként jött oda hozzám, megölelt. Nagyon megérintett e közvetlenség, a szeretetteli fogadtatás. Azóta is szeretettel gondolok rá és erre a pillanatra.  

Nagyszínpadon és hangterápiás színtérben, jam színpadon csodás előadókkal játszottam együtt, adtunk közös koncerteket. Mindenki nagyon kedves volt, rengeteg jó embert ismertem meg ott. S onnantól rendszeres meghívott előadója vagyok a Fesztiválnak.  

Első kézből láttad, érezted a fesztivál fejlődését. Milyen benyomásaid, élményeid, tapasztalataid vannak ezzel kapcsolatban? 

A Fesztivál szervezői, önkéntesekkel együtt mindent megtesznek azért, hogy a hogy a rendezvényen évről évre áramoljon és szárnyaljon e szeretetteli együttlét. Fantasztikus külföldi előadókat hívtak meg idén. Öröm lesz látni, hallani őket. A régi értékek és a megújulás csodálatos egyensúlya van jelen. Nagyon hálás vagyok a szervezőknek, önkénteseknek, hogy van minden évben egy ilyen egyedülálló komplex önfejlesztési lehetőségeket, programokat, szolgáltatásokat adó fesztivál, mely folyamatosan fejlődik, de a közvetlensége mindvégig megmaradt. Úgy látom, hogy ennek az emberek örülnek a sok lehetőségnek, és egyre többen nyílnak meg az önfejlesztés felé, keresi az útját, a megoldást befelé, az önmegismerés felszabadító belső folyamatai felé. Egyre többen szeretnének változtatni a világon, és tudják, hogy ez bentről kezdődik el - itt számtalan módszert megismerhetnek ehhez. 

karacs_ildi_hangfurdo_meditacio_everness_zene.jpg

Amikor énekelsz, és a résztvevők hangfürdőznek, valami csoda történik. Ilyenkor mit érzel, hogyan születnek ezek a gyönyörű hangok?

 Átadom magam a jelenlétnek, hagyom, hogy a mostban legyek, s ott születnek a hangok. Teljességet érzek és békét, nincsenek gondolatok, csak az adott pillanatban születő dallamok, hangok, rezgések. Áramoltatója, „hagyója" hallgatója is vagyok egyszerre mindannak a dallamnak, ami rajtam keresztül érkezik. Nagyon boldog vagyok, amikor énekelhetek az embereknek. Jó érzéssel tölt el. amikor elmondják, hogy milyen megéléseik voltak: megkönnyebbültek, oldódtak blokkjaik, vagy egyszerűen csak jóleső érzésben volt részük. Az idei rendezvényen 5 napon át, (szerdától vasárnapig) 10 órától 11.30-ig lehet velem találkozni a Sound Trip hangterápiás térben. Nagyon várom, hogy újra énekelhessek az Everness Fesztivál közönségének!

Részemről én is nagyon várom az idei programokat, ahol ismét találkozhatom kedvenc előadóimmal, és ismeretlen ismerőseimmel. 

Ajánlom ezt a rendezvényt mindenkinek, aki egy értékadó, pozitív rezgésű, szeretetteljes fesztivált keres, és főleg azoknak, akik valami többre vágynak akár univerzálisan akár a saját mikrokozmoszukban.  

Az Everness Fesztivál sokszínűsége, a színvonalas programok, az emberek nyitottsága, a szabadság, a megismerés érzése, az egész eseménynek a hangulata felejthetetlen élmény marad annak, aki egyszer részt vesz rajta.  

 

 - Élményvadász -

Fotók: Everness, Karacs Ildikó fb oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyvadasz.blog.hu/api/trackback/id/tr3917844073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása